Register

Vad är det med byråkrater och register? Regeringens utredare Anders Milton föreslår ett nationellt abortregister – bring it on baby, vad har vi inte på register? Han föreslår dessutom att kvinnans identitet ska registreras, och nu börjar det brännas. C, FP och M säger nej av integritetsskäl, medan KD är positiva p g a möjligheten att få reda på mer om varför folk gör abort, och i förlängningen hur det kan förebyggas.

Men måste man verkligen registrera kvinnans identitet? Det intressanta är ju inte vem som gjort abort, utan varför. Helst med egna ord. En liten enkät som alla som gör abort måste fylla i, en A5-sida bara. Ålder, civilstånd, ev. tidigare barn och deras ålder, vill även barnafadern att denna graviditet ska avbrytas, varför väljer du abort? Sådär. Vips har vi alla data som jag kan tänka mig vore intressanta. Tja, okej, komplettera med socialgrupp om ni absolut måste, men det får nog personalen fylla i, för vem har koll på sin socialgrupp?

Simsalabim. Nationellt register över varför folk väljer att göra abort. Och inte integritetskränkande alls.

Dessutom intressant att det fortfarande anses så farligt att registrera att man gjort abort, i dessa tider när det snarare är stigmatiserande att anse att abort är något dåligt som bör undvikas.

Explore posts in the same categories: politik

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Lämna en kommentar