Om att laga mat

Debatten om sjukhusmaten i Stockholm rasar för fullt. Ett antal debattörer både inifrån och utanför Stockholms Stadshus kräver att Karolinska Sjukhuset ska ha kvar ett storkök även efter ombyggnaden, så att patienterna ska slippa äta ”fabriksmat”. (Nej, jag orkar inte länka till något idag. Kolla i vilken tidning som helst, så hittar ni det.)

Jag kan inte låta bli att undra: Vad är skillnaden mellan att arbeta på en ”matfabrik”, och att arbeta i ett storkök där det lagas mat till ettusen – tvåtusen – femtusen personer?

Uppdatering! Sambons kommentar till hela debaclet: ”Tja, det är ju inte som att sjukhusmaten var känd för att vara särskilt god, ens innan den blev outsourcad.

Explore posts in the same categories: blandat, politik, sambon säger

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment på “Om att laga mat”

  1. Meropera Says:

    Jag tror att mycket beror på serveringen och då är kantiner för uppläggning på tallrik på varje avdelning en klar vinnare. Mer svinn, mer disk, mer service men trevligare för den som äter. Men visst 2000 portioner eller 20000 borde egentligen inte göra någon skillnad alls, mer än fler produktionsenheter.


Lämna en kommentar