Dessa konstnärer…

Stockholms konstvärld skakas nu av ännu en storm i ett vattenglas, rapporterar SvD. SL har beslutat att – på försök – upplåta en stor glasvägg vid Sergels torg till att täckas över med en reklamvepa. Det är bara det att väggen innehåller ett konstverk signerat Roland Persson. Och han är mycket upprörd.
-”Det låter helt sjukt att täcka över konsten. Det är något jag borde fått veta innan, de har inte tillfrågat mig. (…) Det här förändrar utseendet totalt, det är en katastrof.”
Mmm… smaka på ordet, katastrof… Om en jättestor reklamvepa vid Sergels torg är en katastrof, kan man undra vilka ord vi ska använda om jordbävningar i Italien eller tsunamis i Indiska Oceanen (som dessutom har fräckheten att drabba svenska julturister i Thailand). Roland Persson har, får man förmoda, inte skapat konst åt SL på grund av sitt eget goda hjärta och sin omsorg om Stockholms gatumiljö. Han har fått betalt. Det innebär att SL äger konstverket, och därmed är det SL som bestämmer om de vill visa det eller inte. Att det är tämligen idiotiskt av SL att först köpa ett konstverk, och sedan tre år senare bestämma sig för att täcka över det med reklam, är en annan historia.

Sambon påpekar att även reklamvepan är att betrakta som konst, en kritisk kommentar till vårt genomkommersialiserade samhälle. Synd bara att SL inte har betalat för den, och att den som formgett vepan inte har gått på konstfack, och att den gör reklam för ett företag som faktiskt existerar…

Annonser
Explore posts in the same categories: blandat, reklam, sambon säger

Etiketter: , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: