Debatt i sammandrag

I Tage Danielssons Grallimatik återfinns, under rubriken Den tigande opinionen, ”en utomordentligt kondenserad sammanställning av ett fantastiskt långt samtal om trolöshet och normlöshet som under våren 1966 förts i tidningspressen”. Jag tänkte göra samma sak med den Rosengårdsdebatt som just nu pågår. Den här bloggposten kommer troligen att utökas vartefter, om det kommer fler artiklar. Tipsa gärna om ni tycker att jag missat någon!

Forskningschef Magnus Ranstorp och forskarassistent Josefine Dos Santos, SvD 28/1: Rosengård är fullt av kvinnoförtryck och hat mot västerlandet.

Ledarredaktionen, SvD 29/1: Problemen i Rosengård beror på för lite poliser och för lite Lag Och Ordning™.

Docent Leif Stenberg, forskarassistent Anders Ackfeldt och universitetsadjunkt Dan-Erik Andersson, Sydsvenskan 30/1: Ranstorp och Dos Santos kan inte göra vetenskap, och de låter inte oss (som kan) kolla materialet.

Ledarskribent Jan-Olof Bengtsson, Expressen 30/1: Ranstorp och Dos Santos har antagligen fel, men något borde ändå göras.

Ledarskribent Lisa Bjurwald, DN 31/1: Vi måste våga se att Rosengård är fullt av kvinnoförtryck och hat mot västerlandet, även om vi inte tycker om det.

Chef för CATS Lars Nicander och forskningschef Magnus Ranstorp, DN 2/2: Det är vi som vet hur man genomför en sådan här undersökning. Att Stenberg, Ackfeldt och Andersson kritiserar våra metoder beror på att de inte gillar våra resultat.

Professor Bengt Gustafsson, Newsmill 4/2: Ranstorp och Dos Santos har slarvat. Nicander och Ranstorp borde veta bättre än att försöka vifta bort kritiken.

Professor Mattias Gardell, SvD 6/2: Ranstorp och Dos Santos vet inte vad de pratar om.

Forskningschef Magnus Ranstorp, SvD 7/2: Gardell klagade på mig för fem år sedan, med precis samma argument, så han kan omöjligt ha rätt. Sluta hävda att min rapport inte är trovärdig, och gör något åt de problem jag beskriver istället!

Professor Mattias Gardell, SvD 12/2: Ranstorp vet fortfarande inte vad han pratar om. Regeringen borde låta oss göra om jobbet.

Forskningschef Magnus Ranstorp, SvD 14/2: Jag har aldrig påstått att rapporten är vetenskaplig. Gardell är terroristkramare. Rosengård är fullt av kvinnoförtryck och hat mot västerlandet.

Annonser
Explore posts in the same categories: politik

Etiketter:

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: