Vems problem? Bestäm dig!

I dagens SvD återfinns ett reportage om fotbollslaget Zenit St Petersburg. Mot slutet av artikeln tas det upp att laget har många högerextremister bland sina fans, så många att tränaren Dick Advokaat i våras lär ha sagt att fansen aldrig skulle gå med på att laget köpte in svarta spelare, även om han (Advokaat) såg det som enda vägen att bli bättre. Klubbdirektör Maxim Mitrofanov slår ifrån sig åt båda håll:

Det finns alltid enstaka idioter och de straffas hårt av klubben. Men ryktena om rasism bland våra fans är överdrivna. I Ryssland är vi inte vana vid svarta människor på samma sätt som ni i västvärlden är. Det är ett individproblem, inte ett klubbproblem eller ett ryskt problem.

Okej, hur var det nu? Vi har enstaka idioter bland fansen. Tja, sånt är svårt att undvika. Men sedan flyttar han det plötsligt till nationell nivå – i Ryssland är vi inte vana vid svarta. För att raskt hoppa ner på individnivå igen. Det här är inte ett klubbproblem eller ett nationellt problem, det här är enstaka individer. Jaha. Bestäm dig! Antingen handlar det om bara några få. Eller så är de så många och så inflytelserika att klubben faktiskt har ett problem (något som tränaren verkar anse). Eller så finns dessa ”idioter” verkligen överallt, och hela det ryska samhället har problem med att acceptera svarta människor. Men att i samma andetag påstå att problemet gäller hela Ryssland och att det inte är ett ryskt problem – alltså, hör inte karl’n hur löjlig han själv låter?

Annonser
Explore posts in the same categories: politik

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: