Din politik är sämre än min politik

Socialdemokraterna har gjort en kovändning och stöder nu nationella prov i trean och betyg från sexan, skriver SvD. Men medan samma åtgärder, när de kommer från högerhåll, anses ”mäta och sortera ut”, innebär de när de kommer från vänster att man ”utvärderar och satsar”. Hm. Sossarnas taleskvinna Marie Granlund har för all del en poäng i att dåliga resultat på ett prov måste leda till att eleven får stöd att gå vidare, men jag är rätt säker på att jag har hört det förut…

Och det är inte bara skolpolitiken. På område efter område får jag intrycket av att blocken vill göra nästan exakt samma sak, men medan det egna förslaget kommer att lösa alla problem, är förslaget från motparten ondsint och omänskligt och kommer att förvärra för de som har det sämst. Likadana tongångar hörs från både höger och vänster. Och så undrar man varför politikerföraktet breder ut sig.

Annonser
Explore posts in the same categories: politik

Etiketter: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Din politik är sämre än min politik”

  1. Daniel Says:

    Ibland så blir en viss fråga debatterad och då är politikernas uppgift att påverka opinionen för att den ska tycka som man själv tycker, men när debatten ebbar ut så har ju ett alternativ ”vunnit” och då kan det vara populistiskt smart av politikerna att tycka som majoriteten tycker.

    Visst, detta är ju lite oärligt men samtidigt finns det ju en vits med att politikerna anpassar sig till folkets åsikt. Sen kommer det nya frågor att debattera.

  2. Odelberg Says:

    Sossarna har ju inte funnits på skolfrågor på länge eftersom det är farligt, man kan ju tappa röster. Nu har dock Björklund ställt till det och det ger utrymme för sossarna att ta del av skolpolitiken. Dem har väl också insett att dem har fel i frågan och att det ända rätta trots allt är mycket av det Björklund säger.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: