Coulda woulda shoulda

Massmordet i Finland kunde ha förhindrats, jodå. Det skulle ha förhindrats om den kommissarie, som förhörde Matti Saari, tagit hans vapen ifrån honom. Borde kommissarien gjort det? Kanske. Jag vet inte exakt vilken information han hade tillgång till, eller hur den finska vapenlagen ser ut. Utredning om tjänstefel lär vara igång.

Nä, det är inte lustigt. Inte lustigt alls. Det är inte ens roligt att peka på uppenbara fånigheter i rapporteringen, som t ex löpsedeln ”HAN SKÖT SINA VÄNNER” (när alla artiklar talar om en enstöring som ingen riktigt lärt känna).

Och någonstans i Finland sitter antagligen en kommissarie, belägrad av massmedia, och anklagar sig själv för det som hände. Fy farao. Och alla stackare som förlorat ett barn, ett syskon eller en vän – eller flera.

En boende i Kauhajoki undrar vad hon ska säga till sin femåring, som hon inte helt lyckats skydda från nyhetsbilderna. Vad ska hon säga när han frågar varför? Tja. Hur vore det med sanningen? ”Jag vet inte. Han var dum. Så får man inte göra.”

Annonser
Explore posts in the same categories: nyheter

Etiketter: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: