Ständigt denna sopsortering

Nu är jag faktiskt lite less… Papper och glas och metall och plast och kartong och porslin och tungmetallerna som Gud glömde.  Och alla matförpackningar måste diskas och torkas och vikas och elände. Och så samlar man det i fina små plastbackar från ICA och allt är frid och fröjd. Tills de där dumma backarna ska tömmas. Då samlar man ihop sina (över)fulla backar och ger sig iväg till sophuset, förlåt återvinningsstationen. Där måste alltihop plockas upp igen, förpackning för förpackning och tidning för tidning, för det går ju inte att tömma backarna rakt ner i behållarna, nähä då, insläppshålen är tämligen små. För att hindra ungar från att leta bland soporna? För att få oss att skämmas för att vi slänger så mycket skräp?

Och reklamen. Inte vet jag var de får min adress ifrån, men hyfsat mycket papper blir det. Det mesta går bara att kasta rakt i pappersinsamlingen, men sen har vi då den där reklamen som låtsas vara lite fin. Och exklusiv. Samma skräp som i all annan reklam, men inslagen i en omgång prasslig plastfolie. Så att man måste riva av den där plastfolien och källsortera den också.

Jag vill ha tillbaka mitt sopnedkast! Nog för att jag vet varför sopnedkast är en dålig ide. Men varför måste miljövård göra ont? Vi kunde väl ha ett par, tre sopnedkast i trappuppgången för de vanligaste fraktionerna, och sophus med öppningar värda namnet för resten?

Annonser
Explore posts in the same categories: blandat

Etiketter: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 kommentarer på “Ständigt denna sopsortering”

  1. Odelberg Says:

    Det där med dem små hålen har jag också funderat över. Nu blev jag så nyfiken att jag frågade min chef om saken. Anledningen är att företag inte ska slänga ner deras avfall i dem (som i regel är större).

  2. Odelberg Says:

    Jag jobbar alltså med avfall periodvis. Det framgick inte.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: